Tidigare spelat

Barnteater nedlagda produktioner
Föreställningar vi spelat tidigare. Några har spelat ett 10 tal gånger medan andra har spelats 1000 tals gånger på förskolor, skolor, bibliotek, företag med fler.

Självklart kan du låna våra egenskrivna pjäser av oss om du vill läsa dem eller själv sätta upp dem.

Vill du spela:
Ni kan låna manusen gratis och vi mejlar ut det som PDF. Musiken skickas på en CD skiva. Musiken är registrerad hos STIM. Rättigheterna för pjäsen sätter vi induviduella priser på beroende på antal föreställningar, utbildning och erfarenheter hos er.

Vi reserverar oss för att vi på vissa pjäser inte har rättigheterna till musiken. Vi hjälper er gärna med förmedlingen med STIM.

Bibliotek

 • Resan till tomteland - Barnteater
  Jörgen har varit dunderdum och sätter sig för att skriva ett brev till jultomten. Men det är den 23 december och Jörgens mamma förklarar att Tomten aldrig kommer hinna få brevet i tid. Spelades på skolor och på Bristol december 2018.

  Ett äventyr med musik och sång, om att se den som är utanför leken och bjuda in den personen och om varför det är så viktigt att få skratta.
 • Vi på Saltkråkan - Barnteater
  Astrid Lindgrens klassiker vi på Saltkråkan som spelades både nere på Augustendalsteatern och på Kulturscen Bristol.

  Ett äventyr med musik och sång, om att se den som är utanför leken och bjuda in den personen och om varför det är så viktigt att få skratta.
 • Kottan firar jul - Barnteater
  En julföreställning som bygger vidare på Lilla Parkens klassiker Kottan med vänner som spelats 2015, 2016 och 2017 kring jul. Efterfrågan miskade sista året togs en ny julföreställning fram.

  Ett äventyr med musik och sång, om att se den som är utanför leken och bjuda in den personen och om varför det är så viktigt att få skratta.
 • De stulna skratten - Barnteater
  Sjörövaren och Trollet är riktigt goda vänner och skrattar mest hela tiden. Clownen är ensam och övergiven. Fenomenal på konster och att få andra att skratta. Han skulle bara vilja ha en kompis. Hur svårt ska det vara att få en kompis egentligen?

  Ett äventyr med musik och sång, om att se den som är utanför leken och bjuda in den personen och om varför det är så viktigt att få skratta.
 • Kottan firar jul - Barnteater
  Kottan som har ägnat all sin tid på att vara elak och skrämmas har räknat ut att hon inte kommer få några julklappar i år. Det blir knappast bättre av de två vännerna som pysslar och viskar hemliga julklappslistor till varandra. Men om ingen kan fira jul då behöver ju Kottan inte vara avundsjuk. Med sin trollbok kan hon förstöra julen för alla. Men det går inte riktigt som Kottan tänkt sig det är Kottans julklapp de pysslat med och för att få sin julklapp måste julen räddas. Hur det går? Det återstår att se!

  Följ med vännerna på nya härliga äventyr. Vår mest populära föreställning får en fortsättning den här julen. Med mycket julsånger och lek får barnen hjälpa till att rädda julen. En föreställning om vänskap och att känna sig utanför.
 • Bråkstakar - Barnteater
  Varför ska någon alltid lägga sig i vad man har för kläder? Träffa bråkstakarna som vill välja alldeles själva hur de ska se ut. I en lekfull drabbning får vi se ifall de tillsammans lyckas övertyga både sig själva och andra att de faktiskt kan och klarar saker på egen hand.

  En föreställning om att öppna en dörr till att våga vara sig själv med mycket sång och lek. Där vi får lära oss om genus och människors lika värde.
 • Vatten - Dyrare än guld - Barnteater
  Indianen visste det. Han visste också att alla skulle få betala varje vunnen vattendroppe. – Så länge Dan behärskade floden. Så nu fanns bara en lösning… Indianen måste övertala Sheriffen att hjälpa till att ge tillbaka vattnet till Indianbyn… Dan måste krossas en gång för alla.

  En riktig western med mycket fart och fläkt som bjuder alla till skratt och om varför det är viktigt att ta hand om miljön och dela på naturens resurser.
 • Julens sanna glädje - Barnteater
  Det är den 23 december och vi befinner oss hemma hos Jultomten. Ni kanske inte vet vart tomtarna bor men de bor högt, högt uppe i norrland i en liten by som heter Tomteboda. Det är 30 grader kallt ute men inne hos Jultomten är det varmt och skönt. De sista julförberedelserna är allt som ska fixas innan jultomten kan ge sig iväg med sina renar. Men viktigast av allt är att just nu håller Nisse och Lucia på att skriva sina julklappslistor när olyckan är framme. Ett väldigt brak hörs! Vad är det som hänt? Är Jultomten skadad? Vem ska då dela ut alla julklappar?

  En fartfylld föreställning med mycket sång och musik får vi följa med hem till tomten och hans vänner. Tillsammans med barnen hjälps de åt att komma på vad julens sanna glädje handlar om.
 • Jakten på julen - Barnteater
  ”EXTRA NYTT: Tomten är borta. Julen är inställd. Det blir inget firande i år.” Julbocken som verkligen vill fira jul blir förfärad och springer över till Pepparkaka som inte vill tro sina öron. Tomten får inte vara borta, julen måste firas. De hoppar på kälken och Jakten på julen är igång. Lucia dyker upp i vanlig ordning 13 december och blir den tredje i gänget på den fartfyllda, galna och roliga jakt i den här mysiga, kärleksfulla julsagan.

  Späckad med barnens favoritjulsånger, utspelar den sig 1 – 24 december. Och om allt går som det ska så kommer de tre vännerna både att rädda Julen och träffa Tomten.
 • Teodor hjältarnas hjälte - Barnteater
  Att vara en hjälte i ett TV-spel är ingen match för Teodor. Men när superskurken Margit lyckas trolla sig ut från spelet och in i den verkliga världen där hon ställer till med hyss och bråk. Teodor som flyger efter inser snart att hans krafter inte fungerar i den verkliga världen. Stefan en vanlig pojke får se till att rättvisan skipas och att det skapas balans i världarna igen.

  En spännande och actionfylld föreställning med mycket sång och lek och varför det är viktigt att dela med sig.
 • Tomtens verkstad - Barnteater
  en mysig julkalender följer vi tomten och hans vänner. Med start den 1 advent fram till julafton. Tillsammans med barnen sjunger vi julsånger och gör ett luciatåg. Kanske kan vi lussa för er pedagoger.

  Med mycket värme och kärlek så får vi lära oss julens viktigaste budskap. Att ta hand om varandra.
 • Medmänskligheten - Vuxen/ungdom
  Hur svårt ska det vara att organisera ett samlag?
  För den vuxna dottern, Desiré, som sitter i rullstol på grund av skelettskörhet och som aldrig någonsin träffat en man är det lite knepigt när mamma och tillika personliga assistent Siva ständigt är närvarande och dessutom behandlar Desiré som en treåring. Då krävs det uppfinningsrikedom för att lära känna den excentriske mannen, Paulus, som dottern inte enbart blivit plötsligt förälskad i utan också hungrar efter köttsligt.

  Den egendomliga mannen har Desiré bestämt träff med via internet, han kommer alldeles strax och då blir det pang på! -Eller?
 • Att vara död har sina begränsningar
  En oförutsägbar natt. En kvinna. En man. Inget är som det brukar. Verkligheten har blivit väldigt konstig. Så upp och ner som det är.

  Pizza, whiskey, bröst, telefonsamtal, svartsjuka, passion, kraft, längtan, chefen, knulla, ångest, misstänksamhet, kärlek, samvete, fest, förtvivlan, hat, dans, läppar, manlighetsbelöning.
 • Kära Björn - Ungdom
  Björn har förlorat någon han aldrig kommer att få tillbaka. Sandra. Aldrig mer någon som stoppar stenar i hans fika, får hysteriska skrattanfall under en tyst minut i skolan eller sitter på läktaren och fryser under någon av hans matcher. Aldrig mer någon som pillar bort kroken från metspöt för att inte skada fiskarna och säger ”Jag älskar dig” utan att vika undan med blicken.

  En föreställning om kärlek, drömmar och tomrummet som infinner sig efter att ha förlorat någon man älskar.
 • Trollens tid - Barnteater
  Trollet Buller vaknar en morgon och inser att han är ett fult troll. Ingen kan väl vilja vara ett fult troll? För att lyckas bli någon annan tar Buller hjälp av sina två vänner Pling och Plång. De provar på en massa olika knep för att bli någon annan. För att se hur det går måste ni se föreställningen!

  En mysig och rolig föreställning med mycket sång och dans och varför det är viktigt att vara sig själv.
 • Månskensbarnet - Barnteater
  Mamma kommer bli galen, pappa kommer flyga i taket och moster kommer få dåndimpen då de ser vad Lisa ställt till med. Att stanna kvar och stå för vad man gjort är helt enkelt otänkbart. Lisa bestämmer sig för att rymma hemifrån. I skogen möter hon den ostgalna råttan Sigurd som förstår precis vad Lisa gått igenom och spär på Lisas dåliga samvete. Han har nämligen själv rymt hemifrån för 15 år sedan av liknande anledning. Men mörkret smyger sig på och skogen är läskig på kvällen. Fladdermusen Fladder Fladder är på jakt efter blod och får se de två nere i skogen. En riktig festmåltid för en fladdermus. Okej vi kan väl berätta så långt att ingen blir uppäten.

  En fartfylld och rolig föreställning med mycket sång och skratt och varför det är så svårt att stå för vad man gjort och varför det är viktigt att säga förlåt.
 • Anna och den flygande draken - Barnteater
  Det går ett rykte i den lilla byn Satuvouri (Sagoberget) om att det finns en pojke som har rövat bort en hel skolklass med sin flygande drake, vart hade hela skolklassen tagit vägen? Jägare Jansson som inte är rädd för någonting bestämmer sig för att dem måste gå till botten med mysteriet. Jägare Jansson, Lilla Anna och Tant Selma ger sig ut i skogen, glada i hågen redo att söka rätt på pojken med draken. Ja som ni säkert förstår så kan det finnas många farligheter ute i skogen men Jägare Jansson har med sig muskedundret om dem skulle stöta på några farligheter.

  En fartfylld och rolig föreställning med mycket sång och skratt och varför det är viktigt att ta hand om naturen och varför man inte ska ha förutfattade meningar.
 • Prinsessan Vanessa - Barnteater
  I ett kungarike långt, långt bort bor prinsessan Vanessa, en helt vanlig tjej som dunderförälskat sig i den mycket själupptagne prins Harald i kungariket på andra sidan skogen. Men det finns ett problem. Vanessa är mycket blyg av sig och vågar inte berätta för Harald vad hon känner. För att hon inte vågar något annat skickar hon kärleksbrev till prins Harald med hjälp av sin gode vän Budbäraren. Budbäraren som är mycket snäll går dagligen med nya brev till prins Harald.

  En lustfylld och rolig föreställning med mycket sång och musik om varför det egentligen ska vara så svårt att tala om för någon vad man känner.