Kottan med vänner

Kottan med vänner - Barnteater målgrupp 3-9 år
Kottan med vänner barnteater rekommernderas från 3 år. Uppsökande barnteater i Stockholm och på turné. Välj dag, tid och plats. Saknar ni lokal kan ni komma till oss i Sundbyberg.

Att vara dum, elak och orättvis är det bästa Kottan vet. Förstöra tillvaron för alla djuren i skogen gör Kottan på gott humör. Det som stör Kottans skadeglädje är att de hon försöker skrämma har en kompis som tröstar vilket gör att det snabbt går över. Men om man lyckas göra så att ingen har någon kompis längre borde det vara mycket lättare, eller hur? Kottan satsar ivrigt och elakt all sin tid på att göra alla till ovänner och hur det går återstår att se. Okej, vi kan väl sträcka oss så långt som att berätta att det inte riktigt går som Kottan tänkt sig.

En lustfylld och rolig föreställning med mycket sång och musik om vänskap och varför det inte är kul att vara utanför gemenskapen.

Boka redan idag

Vi behöver en yta på 3x3 meter. Föreställningen är 30 minuter. Vi kan spela i alla typer av lokaler lekrum, klassrum, matsalar, aulor mm. Vi kan även spela utomhus på skolgården, parker mm.

Priser
Förskolor och skolor erhåller rabatterade priser. Max 60 deltagare. OBS! Workshop max 30 deltagare!
Privat föreställning 8000 kr upp till 70 deltagare. Workshop möjlig under vissa premisser max 30 deltagare!
Helger och öppna event från 12000 kr. Workshop ej möjlig.

Din bokning är inte bindande! Vill du inte använda formuläret kan du ringa oss.
Johan Asplund 070-236 00 00
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Teater knutet till läroplanen. Barnteater stockhom.

JA, jag vill ha Lilla Parkens nyhetsbrev skickat till min E-post med information riktat till lärare/pedagoger.

Använd oss i er utbildning

Kottan med vänner är knutet till Lär11 (Läroplanen för både förskolan och skolan). Vi erbjuder inte bara teaterföreställningar! Vi tar steget längre och erbjuder efterföljande workshop som innehåller gruppsamtal, övningar och forumteater. Där låter vi barnen fördjupa sina kunskaper och gemensamt med oss hitta lösningar och nya spännande kunskaper. Bokas från 1500 kr.

Har ni yngre barn som inte kan delta på workshoppen eller om ni själv vill göra någonting mer så är rita och måla någonting som är riktigt bra. Ta ett valfritt parti prata med barnen om vad som hände och be dem rita det. På så sätt låter man barnen tänka och reflektera till det man just sett. Har ni barn som är 7 år eller äldre kan man även väva in det i Svenska undervisningen genom att låta alla skriva någonting till bilden man har ritat.

Det här innehåller Worksohppen i Kottan med vänner (Från fyllda 4 år, max 35 barn, 30 minuter)
1.) Vi börjar med att ställa lite frågor om vad de just sett. Varför de tror att kottan var elak. Kan det ha varit för att hon inte hade några kompisar? Vad vi gjorde för att bli snälla mot varandra.
2.) Vi gör sen en övning tilsammans med barnen där man går runt i rummet och den man möter ska man säga någontin snällt till. Genom denna övning lär man sig att både ge och ta emot komplimanger.
3.) Vi frågar hur det kändes att säga någonting snällt. Vi frågar hur det känns när någon säger något snällt till dig. I föreställningen säger vi inte bara snälla saker till varanda vi gör även något snällt. Vad var det vi gjorde förnågonting, finns det fler saker man kan göra?
4.) Vi gör en övning vi kallar för Kramkull. Det finns bara en kullare och ingen får springa alla måste gå runt i rummet. Den som blivit kullad måste stå helt stilla. Det gäller för barnen att se den som står stilla och ge hen en kram. På så sätt belyser vi problemet att se den som är utanför leken. Att öppna ett medvetande om att det inte alltid är så lätt att se den som är utanför.
5.) Vi frågar om det var lätt att se den som blivit kullad. Vi ställer lite olika följdfrågor beroende på hur övningen har gått.
6.) Forumteater där vi spelar upp korta scener. Kottan och Korre leker med varandra hur ska Hoppe göra för att få vara med och leka? Vi provar den i flera varianter. Att Hoppe frågar själv, att Kottan och Korre ser och frågar honom och även att be en pedagog/lärare att fråga. Genom synliggöra för barnen olika sätt att lösa ett problemen på där de är med och kommer med lösningar så kommer alla tilldel av nya kunskaper.
7.) Vi avslutar med att barnen får ställa sina egna frågor till oss. Ordet är fritt.

PS! Övningarna kan barnen även göra på egen hand på raster, skolgården eller kanske roliga timmen. En uppföljning och vidarearbete med barnen i värdegrundsfrågor leder till ökad förståelse för andra och respekt för varandra. Att rita, måla och skriva är ett fantastiskt bra och lärorikt sätt att för er som förskola/skola att kunna ta det ytteligare ett steg längre efter vårt besök.

Har ni ritat och skrivit?
Ni får gärna dela med er av ert material vi älskar tekningar och texter. Ni kan skicka det till oss på!
Lilla Parken
Skytteholmsvägen 20
171 44 Solna

Referenser på Kottan med vänner

"Alla fick vara med"

Det är sällan man ser en så duktig teatergrupp som ni. Ni lät alla barnen vara med. En perfekt balans kan inte vara lätt men ni lyckades. Workshoppen efter med lekar och övningar tar er till sjärnorna :)

"Tänk på värdegrund"

Det är sällan vi ser våra elever vara så engagerade. Pricket över i:et i vår arbete kring värdegrund. En perfekt start på terminen. Det är fantastiskt att höra alla barnen ropa "Tänk på värdegrund".

"Kommer ni igen?"

Vi har aldrg tidigare haft en så bra teater på vår skola. En pedagogisk och bra workshop där alla var med. När vi har nästa tema vecka i skolan vill vi att ni kommer igen.