Kråkans kramar

Kråkans kramar - Barnteater målgrupp 3-9 år
Kråkans kramar barnteater rekommenderas från 3 år. Uppsökande barnteater i Stockholm och på turné. Välj dag, tid och plats. Saknar ni lokal kan ni komma till oss i Sundbyberg.

Lodjuret Loa är på jakt efter nya kramgoa vänner när hon en dag träffar på den lömska kråkan Kraxi som istället för kramas stjäl ifrån henne. Loa blir både ledsen och förtvivlad. Vem ska hjälpa henne nu? En skrytig konstapel från Älgpolisen ÄPO tar sig an fallet. Tjuveri är enligt honom själv en specialitet. Det blir ett knepigt fall där barnen måste vara med och hjälpa till.

En komedi med häftig discomusik. Roliga förvecklingar sker mellan tjuv och polis. I högt tempo får barnen hjälpa Älgpolisen att hitta rätt bland stöldgods och kramar. En föreställning om att sätta gränser och varför man måste respektera varandra.

Bilder och filmer

Tryck på bilden för att se dem större och affischen är en ZIP fil med en högupplöst JPG
Fotograf David Thalén På bilderna Maria Karpathakis - Loa, Gustaf Nyberg - Kråkan och Johan Asplund - Jan Barr
Rättigheter: Läs under Privacy Policy. För högre upplösta bilder samt övriga rättighets frågor kontakta oss...
Affisch Kråkans kramar - ZIP fil
På scenen möter du

Johan Asplund
Gustaf Nyberg
Maria Karpathakis

Regi: Emil Kekonius
Musik: Sara Noppa Fredriksson
Manus: Johan Asplund

Boka redan idag

Vi behöver en yta på 3x3 meter. Föreställningen är 30 minuter. Vi kan spela i alla typer av lokaler lekrum, klassrum, matsalar, aulor mm. Vi kan även spela utomhus på skolgården, parker mm.

Priser & Publikplatser
Förskolor och skolor erhåller rabatterade priser från 4500 kr. Max 60 deltagare. OBS! Workshop max 30 deltagare!
Privat föreställning 8000 kr upp till 70 deltagare. Workshop möjlig under vissa premisser max 35 deltagare!
Helger och öppna event från 12000 kr. Workshop ej möjlig.

Din bokning är inte bindande! Vill du inte använda formuläret kan du ringa oss.
Johan Asplund 070-236 00 00
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Teater knutet till läroplanen. Barnteater stockhom.

JA, jag vill ha Lilla Parkens nyhetsbrev skickat till min E-post med information riktat till lärare/pedagoger.

Använd oss i er utbildning

Kråkans kramar är knutet till Lär11 (Läroplanen för både förskolan och skolan). Föreställningen kan bokas med Skapande skola pengar. Vi erbjuder inte bara teaterföreställningar! Vi tar steget längre och erbjuder efterföljande workshop som innehåller gruppsamtal, övningar och forumteater. Där låter vi barnen fördjupa sina kunskaper och gemensamt med oss hitta lösningar och nya spännande kunskaper. Bokas från 1500 kr.

Har ni yngre barn som inte kan delta på workshoppen eller om ni själv vill göra någonting mer så är rita och måla någonting som är riktigt bra. Ta ett valfritt parti prata med barnen om vad som hände och be dem rita det. På så sätt låter man barnen tänka och reflektera till det man just sett. Har ni barn som är 7 år eller äldre kan man även väva in det i Svenska undervisningen genom att låta alla skriva någonting till bilden man har ritat. Har ni rymd på schemat finns massor av riktig fakta i hela föreställningen.

Worksohppen i Kråkans kramar (Från fyllda 4 år, max 30 barn, 30 minuter)
Vår workshop innehåller samtal och övningar tillsammans med barnen. För att alla barn ska ha möjlighet att delta på samma villkor kan vi inte hantera större grupper än 30 barn per tilfälle. Vi kan göra flera workshop efter varandra om vi spelar för större grupper. Allt är framtaget tillsammans med utbildade dramapedagoger och ni kan alltid boka det med Skapande skola. Skapande skola pengar kan ni även söka för förskolan nu. För att delta måste man vara 4 år fyllda då det krävs för att barnen ska kunna fårstå och delta. Arbetet och övningarna anpassas efter åldern på barnen i er grupp.

PS! Övningarna kan barnen även göra på egen hand på raster, skolgården eller kanske roliga timmen. En uppföljning och vidarearbete med barnen i värdegrundsfrågor leder till ökad förståelse för andra och respekt för varandra. Att rita, måla och skriva är ett fantastiskt bra och lärorikt sätt att för er som förskola/skola att kunna ta det ytteligare ett steg längre efter vårt besök. Har du frågor eller funderingar kontakta oss så berättar vi gärna mer om hur du kan använda oss i ert arbte kring värdegrund och vänskap.

Har ni ritat och skrivit?
Ni får gärna dela med er av ert material vi älskar tekningar och texter. Ni kan skicka det till oss på!
Lilla Parken
Skytteholmsvägen 20
171 44 Solna

Referenser från våra kunder

"Alla fick vara med"

Det är sällan man ser en så duktig teatergrupp som ni. Ni lät alla barnen vara med. En perfekt balans kan inte vara lätt men ni lyckades. Workshoppen efter med lekar och övningar tar er till sjärnorna :)

"Tänk på värdegrund"

Det är sällan vi ser våra elever vara så engagerade. Pricket över i:et i vår arbete kring värdegrund. En perfekt start på terminen. Det är fantastiskt att höra alla barnen ropa "Tänk på värdegrund".

"Kommer ni igen?"

Vi har aldrg tidigare haft en så bra teater på vår skola. En pedagogisk och bra workshop där alla var med. När vi har nästa tema vecka i skolan vill vi att ni kommer igen.