Teater som undervisning

Utbildande teater knutet till läroplanen - Teater i förskolan och skolan

Med teater, musik och dans hjälper vi förskolor och skolor att förmedla kunskap på ett roligt och interaktivt sätt. Med föreställningar framtagna tillsammans med pedagoger, lärare och elever kan vi ge er förskola- och skola kvalitetsgranskad kultur på plats.

Skapande skola
Samtliga av våra föreställningar kan användas med Skapande skola. Skapande skola är ett statligt stöd som förskolor och skolor kan söka för att arbeta med olika teman tilsammans med det proffesionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Skapande skola utgör ett komplement till skolornas egen kulturbudget. Där kan vi med lång erfarenhet av dramapedagogiskt arbete i förskolan och skolan erbjuda både föreställning och workshop. När vi tar fram nya föreställningar så gör vi det tillsammans med förskolor, skolor, lärare och elever. Hos oss finns ingen osynlig teatervägg utan vi spelar i vanlig takbelysning och det gör att våra föreställningar blir interaktiva. Publiken är med och driver handlingen frammåt hela tiden. Kontakta oss gärna för mer information om skapande skola och hur du kan söka pengar för genomförandet. Skapande skola omfattar idag även förskola!

Workshop
I samband med våra föreställningar så finns det alltid möjlighet att välja till en Workshop. En workshop innehåller övningar, samtal och forumteater tillsammans med barnen. Vi har även workshop för de allra minsta barnen 0-3 år där vi istället bekantar oss med våra sinnen. Under respektive föreställning kan du läsa mer om vad som ingår i just den föreställningens workshop.

Låt oss berätta vad vi gör

Har du frågor eller funderingar kring Skapande skola, Kulan, Kubik eller hur du kan använda dig av oss i er undervisning? Kontakta oss så berättar vi mer. Du når oss på 070-236 00 00.

Pedagogik
Samtliga av våra föreställningar har ett tema som kan användas i undervisningen i förskolan och skolan. Alla föreställningar är knutna till Lär11 (Läroplanen för både förskolan och skolan). Det finns flertalet föreställningar att välja mellan för olika åldrar.

Särskolan
Samtliga av våra föreställningar kan spelas för särskolan. Våra föreställningar kan anpassas efter era elevers behov. Ni vet bäst vad ni har för behov på er särskola och för att göra det lättare för er så kommer vi ut till er och spelar. Ring oss så berättar vi gärna mer om hur vi kan anpassa våra föreställningar efter era behov och önskemål. Ni når oss på 070-236 00 00.

Tillgänglighet
För att underlätta så mycket som möjligt för dig som pedagoger/lärare så har vi valt att komma ut till er. Ni behöver inte kolla hur ni tar er till oss, vi kommer till er. Ni väljer dag, tid och plats. Vi har alltid fast pris på våra föreställningar med ett biljettpris från 75 kr per barn. Saknar ni lokal kan ni alltid komma till oss i Sundbyberg ca 100 m från tunnelbanan, pendeltåg eller tvärbanan.

Lätt att boka
Du bokar direkt med oss via hemsidan eller telefon. I vissa kommuner kan komunala förskolor och skolor behöva göra en bokning via deras system eller via upphandling via Scenkonstportalen. Osäker på vad som gäller för just er? Vi har full koll så kontakta oss så hjälper vi er rätt.

Vi är anslutna till Kulan, Kubik, Scenkonstportalen med fler.

Kontakta oss redan idag
Oavsett var i processen du befinner dig, om du har en färdig tanke om vad för slags arbete du vill genomföra eller om du bara funderar, kontakta oss för mer information! Vi kan alltid anpassa workshop med mera efter era behov. Vi kan även ta fram helt nya föreställningar specialskrivna helt efter era önskemål. Du når oss snabbast via telefon 070-236 00 00.

Snabba frågor och svar
Vi har kollektivavtal
Vårt juridiska namn: Lilla Parken
Vi har F-Skatt
Vårt orgnummer: 802418-7190
Vårt momsnummer: SE80241871901

Olika kommuner har olika sätt att hantera sina bokningar på. Är du osäker använd Boka via oss så hjälper vi dig rätt!

Tveka inte att kontakta oss vid frågor!
Johan Asplund, 070-236 00 00