Om Lilla Parken

Lilla Parken teater i förskolan och skolan sedan 2004

Lilla Parken bildades 2004 och är en interaktiv teater. Med det menas att publiken är delaktiga i föreställningarna på olika sätt. Vi har scen, replokal och kontor i centrela Sundbyberg. Vår målgrupp är från bebisar till barn upp til 9 år. Lilla Parken turnerar främst i Stor Stockholm, Uppsala med omnejd. Men vi gör även längre turneer vi har varit i Ysta i söder till Överkalix i norr. Lilla Parken bedriver även tjänsten Billjettmonster.se samt uthyrning av Toppstugan i Sundbyberg. Vi erhåller bland annat stöd från Sundbyberg Stad, MUCF samt Regeringskansliet. Urval av samarbeten ser du listade här på hemsidan.

Lilla Parkens målsättning är att alla barn ska få ta del av kultur i förskolan och skolan. Därav har vi valt att anpassa samtliga föreställningar så att de kan spelas ute hos er. Vi ställer inga speciella krav på lokalen och är vädret bra kan vi spela utomhus på skolgården. Genom att vi spelar i vanlig rumsbelysning så får vi en tätare kontakt med publiken och våra föreställningar blir mer interaktiva.

Våra föreställningar är knuta till förskolornas och skolornas läroplan (lär11) inriktning mot ert värdegrundsarbete exempel solidaritet, allas lika värde, och människors integritet. Till alla våra föreställningar har vi en anpassad workshop. Vi tycker att det är viktigt att tillsammans med barnen återkoppla till temat i föreställningen då barnen får en möjlighet att både diskutera vad det sett och göra övningar.

Vi spelar samtliga föreställningar även för särskolan. Föreställningarna kan i många fall anpassas efter era behov. I och med att vi kommer ut till er och spelar så behöver ni inte fundera på om våra lokaler är anpassade efter era elevers behov. Vi kommer ut till er vilket gör att lokalen alltid är anpassad för era behov.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor rörande vår verksamhet eller undrar vad vi kan för just er förskola eller skola.

Föreställningar kan även bokas av arrangörer för offentliga föreställningar. Priser för detta offereras. Kontakta oss för mer information.

Personalen på Lilla Parken

Johan Asplund

Skriver och producerar barnföreställningar för Lilla Parken. Johan har även medverkat i samtliga barnproduktioner som Lilla Parken satt upp sedan 2004. Johan finns aktiv inom flera områden inom konst och kultur utanför Lilla Parken. Johan har även hand om fakturor, bokföring och ekonomi. Ni har även kunnat se Johan på Wallamans Sallonger och en del TV reklam.

Maria Karpathakis

Min främsta utbildning inom skådespeleri, teater och film förvärvade jag på olika skolar från det att jag beslutade mig för att bli skådespelare 1997 fram till min examen från Stockholms Elementära Teaterskola 2005. Sedan dess har jag arbetat professionellt som skådespelare och 2010 tog jag beslutet att starta mitt eget företag och bli frilansande skådespelare på heltid.

Gustaf Nyberg
Gustaf Nyberg

Gustaf har spelat med Lilla Parken sedan 2012. Han har sedan 2010 även jobbat som skådespelare på temaparken High Chaparral. Gustaf jobbar även med företagsevent och kursverksamhet. Den tid som blir över ägnar han helst åt humorprojekt av allehanda slag.

Vill du vara med i Sveriges roligaste teater? Skicka en ansökan till oss. Krav på Scenskolan eller minst tre års dokumenterat arbete med barnteater.

Vi söker i dagsläget inte aktivt efter fler skådespelare men du är alltid välkommen att skicka in ditt CV till oss. Du kontaktar oss enklast via formuläret på hemsidan.