Resan till Tomteland

Resan till Tomteland - Barnteater målgrupp 3-9 år
Resan till Tomteland barnteater rekommernderas från 3 år. Spelas från den 26/11-2018 till den 20/12-2018. En nyskriven föreställning av Leif Sandqvist.

Jörgen har varit dunderdum och sätter sig för att skriva ett brev till jultomten. Men det är den 23 december och Jörgens mamma förklarar att Tomten aldrig kommer hinna få brevet i tid. Jörgen inser att han inte kommer få några julklappar. Men vad är det han har gjort? Den hemligheten får endast Tomten höra. Men Jörgens mamma har ett hemligt knep om man säger "Ta mig till Tomteland" tre gånger och bryter av en polkastång så kommer man till Tomteland. Jörgen provar och vips så befinner han sig i Tomtens värld. Men även om Jörgen är där så är det en lång väg att gå. Det är ont om tid och Tomten är inte driekt trevlig den 23 december får han höra. Tomten har mycket som ska fixas innan släden ska ut. På vägen möter han en räv som raskar över isen. Varför gör han det? Har räven en räv bakom örat? Kan det finnas två rävar på samma ställe? Lite längre ner mötar han två pepparkakor som önskar bli uppätna. Varför vill de bli det? En sjungande socker bagare

En härlig julsaga med barnens favorit julsånger. En familjeföreställning för alla åldrar!

Spelas ej längre!

Julmusik

På grund av rättigheter så kan inte all julmusik visas på hemsidan. Ett urval av sånger visas nedan.

Vi komma vi komma från peppakakeland
En sockebagare
Räven raskar över isen
Nu har vi jul här i vårt hus
Bjäller klang

Samt tre helt nyskriven julmusik av Camilla Rensgård

Bilder och filmer

Tryck på bilden för att se dem större och affischen är en ZIP fil med en högupplöst JPG
Affisch målad av Huizhong Long. 
Rättigheter: Läs under Privacy Policy. För högre upplösta bilder samt övriga rättighets frågor kontakta oss...
Affisch Resan till Tomteland - ZIP fil
På scenen möter du

Johan Asplund
Leif Sanqvist
Camilla Rensgård
Sabina Heitmann

Läs mer om oss på Lilla Parken...

Boka redan idag

Vi behöver en yta på 3x3 meter. Föreställningen är 30 minuter. Vi kan spela i alla typer av lokaler lekrum, klassrum, matsalar, aulor mm. Vi kan även spela utomhus på skolgården, parker mm.

Din bokning är inte bindande! Vill du inte använda formuläret kan du ringa oss.
Johan Asplund 070-236 00 00
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Teater knutet till läroplanen. Barnteater stockhom.

JA, jag vill ha Lilla Parkens nyhetsbrev skickat till min E-post med information riktat till lärare/pedagoger.

Använd oss i er utbildning

Resan till Tomteland är knutet till Lär11 (Läroplanen för både förskolan och skolan). Vi erbjuder inte bara teaterföreställningar! Vi tar steget längre och erbjuder efterföljande workshop som innehåller gruppsamtal, övningar och forumteater. Där låter vi barnen fördjupa sina kunskaper och gemensamt med oss hitta lösningar och nya spännande kunskaper. Bokas från 1500 kr.

Har ni yngre barn som inte kan delta på workshoppen eller om ni själv vill göra någonting mer så är rita och måla någonting som är riktigt bra. Ta ett valfritt parti prata med barnen om vad som hände och be dem rita det. På så sätt låter man barnen tänka och reflektera till det man just sett. Har ni barn som är 7 år eller äldre kan man även väva in det i Svenska undervisningen genom att låta alla skriva någonting till bilden man har ritat.

Viktig information om julföreställningar i Lilla Parkens regi!
Våra julföreställningar innehåller mycket sång och lekfullhet. Vi har medvetet valt bort sånger med kristet budskap och föreställningen innehåller igenting som kan knytas an till en religon. Vi jobbar för att alla barn ska kunna se och att alla förälddrar ska känna att deras barn ska kunna se våra julföreställningar. Vi sprider värme, vänskap och människors lika värde. Resan till Tomteland handlar om vikten av att stå för det man gjort och säga förlåt. En fantasifull berättelse där vi sjunger barnens julfavoriter!

PS! Vår workshop är ca 30 minuter och tas fram tillsammans med utbildad lärare. För julföreställningen som spelas under så begränsad tid så använder vi oss av ett samanslag av våra övriga workshops som är knutna till Lär11. Föreställningen kan bokas med Skapande skola.

Har ni ritat och skrivit?
Ni får gärna dela med er av ert material vi älskar tekningar och texter. Ni kan skicka det till oss på!
Lilla Parken
Skytteholmsvägen 20
171 44 Solna

Referenser

"Alla fick vara med"

Det är sällan man ser en så duktig teatergrupp som ni. Ni lät alla barnen vara med. En perfekt balans kan inte vara lätt men ni lyckades. Workshoppen efter med lekar och övningar tar er till sjärnorna :)

"Tänk på värdegrund"

Det är sällan vi ser våra elever vara så engagerade. Pricket över i:et i vår arbete kring värdegrund. En perfekt start på terminen. Det är fantastiskt att höra alla barnen ropa "Tänk på värdegrund".

"Kommer ni igen?"

Vi har aldrg tidigare haft en så bra teater på vår skola. En pedagogisk och bra workshop där alla var med. När vi har nästa tema vecka i skolan vill vi att ni kommer igen.